miercuri, 3 februarie 2010

Din ciclul: când ai mult de lucru, reuşeşti să faci ceva nefolositor

Prima postare din 2010.... mi-e lene să scriu ceea ce gândesc, mi-e lene să respir... însă există un atidot pentru lene, nu-i aşa?! eh, la mine a venit pe nepusă masă... tocmai când am atâtea de făcut, iată că mă apuc de altele. Partea prosta e că, dacă aş fi doar eu aia care se ocupă cu altele când treburile foarte importante o aşteaptă, ar fi foarte bine... până la urmă venirea pe lume, existenţa mea nu a fost votată de foarte multă lume, ceea ce face să nu fie foarte mulţi afectaţi de deciziile pe care le iau eu.. Însă există "personagii" din lumea "politichiei" româneşti pentru a căror venire pe lume(a se intelege la conducerea ţării) a votat jumătate din populaţia României, ceea ce ii face răspunzători de acţiunile pe care fac, acţiuni ce se răsfrând asupra noastră, a românilor. Din acest ciclu mentionez: senator PD-L, Iulian Urban- Declaraţia de interese, obligatorie pentru jurnalisti! Hmmm! De ce să fiu eu obligată, scuzaţi-mi egoismul, să spun ce orientare politică am? Parcă votul era secret, nu? Eh, dar, poate, ca aici intră în scenă zicala "greşeala recunoscută e pe jumătate iertată"... Hmmm! Bun revenit regim comunist! În aceeaşi ordine de idei, când ai avea ce face, ceva bun, trebuie să te apuci de ceva mai puţin bun, vine şi mai noua prupusa sărbătoare: Sf. Mihai Eminescu! Nu v-a trecut niciodată prin cap aşa ceva, nu?! Eh, lasă! Le-a trecut lor! Cui lor?! Celor din Liga Scriitorilor Români! Motivul: ""Cunoscând faptul că Poetul Naţional, Mihai Eminescu, este cea mai importantă voce poetică din literatura română, că din cele 46 de volume cu aproximativ 14000 de file, aflate la Academia Română, răzbate spiritual naţional-ortodox;având în vedere că se trage dintr-o famile ortodoxă, căminarul Gheorghe Eminovici, tatăl poetului, provenea dintr-o familie de ţărani români-ortodocşi din nordul Moldovei şi Raluca Eminovici, mama poetului, născută Jurascu era ortodoxă. Familia pe linie paternă cobora din Transilvania de unde emigrase din cauza persecuţiilor religioase; că în poeziile şi articolele de presă, în căutări ştiinţifice şi studii filosofice, Eminescu reaminteşte, mereu, de prima imagine văzută la naşterea sa; Mihai Eminescu a scris multe poezii cu temă religioasă, cum ar fi:”Să vie păstorii “,”Rugăciune”,”Rugăciune 1 “,”Rugăciune 2 “,”Rugăciune 3”,”maica Domnului”,”Rugăciune”,(Opere,vol V).
Având în vedere că Mihai Eminescu a introdus în literatură noastră limba literară, care şi-a găsit sălaş şi în Biserica Ortodoxă Română, că în întreaga operă a poetului descoperim fibra morală şi religioasă a neamului nostru, că viaţa întreagă şi-a consacrat-o Adevărului şi Dreptăţii, că Poetul Naţional a devenit simbolul spiritualităţii româneşti în sânul căreia se află ca stâlp al românismului Biserica Ortodoxă Română.", conform realitatea.net. Tot respectul meu pentru Mihai Eminescu, dar stau şi mă gandesc..... daca astea ar fi motivele pentru care un om să ajungă SFÂNT, cu puţina străduinţă am reuşi noi, românii, toţi să ajungem sfinţi.... Mamaaaa!ce bătaie o să fie atunci pe locurile din calendar(gândiţi-vă un pic la ce personage publice avem în ziua de azi), mai rău decât pe locurile de parcare:))

Doar cultura ne mai poate salva... (Culturalizati-va!:)))


Pentru o zi buna, uite ceva light:

5 comentarii:

  1. Cred ca domnul decan ar fi mandru de fraza cu care ai incheiat postare. Daca ar vedea asta poate ai avea o sansa in plus, maine la examen, dar nu cred, asa ca spor la invatat;).

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) pai, da... dar mai bine ca nu o vede... iti dai seama ce discutii ar avea loc... pornind de la deontologie+ logica?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci il canonizam si pe Urban.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, il trecem.. la nu stiu ce.... dar ziua de 31 octombrie imi e rezervata! sa nu va atingeti de ea... atunci o sa fie SF. Angela Carabasu!!

    RăspundețiȘtergere